woensdag 16 februari 2011

Gmail: illustraties (images) in standaardantwoorden

Het werkte zo mooi: via Gmail kon je een standaardantwoord aanmaken (kan nog steeds) daarbinnen illustraties plaatsen (visitekaartje bijvoorbeeld) en vervolgens dit sjabloon opslaan en heel makkelijk in een nieuwe email invoegen. Maar sinds enkele weken blijkt het niet meer te werken. Een Google Bug. Ja dit bestaan ook. Even wat zoeken op Google en er blijkt nog geen antwoord gevonden te zijn op dit probleem. Dan maar zelf aan de slag:

Vanavond met hetzelfde probleem geworsteld en uiteindelijk is het me gelukt om opnieuw de afbeeldingen in standaardantwoorden weer te geven. Als eerste opgemerkt: als je een beetje Googled in het Engels op dit onderwerp zul je al snel ontdekken dat het probleem bij Gmail (google) ligt en dat het probleem zich "plotseling" heeft voorgedaan en dat zij zoeken naar een oplossing. Mij lukt het op dit moment om afbeeldingen in standaardantwoorden te plaatsen door een combinatie van gevonden antwoorden.
1) in internetinstellingen onder tab 'veiligheidsinstellingen' klikken op 'aangepaste instellingen' en aanvinken 'gemengde inhoud toestaan'
2) niet voortborduren op een eerder aangemaakt standaardantwoord maar een lege nieuwe mail aanmaken, een origineel 'onderwerp' intypen, klikken op 'nieuw standaardantwoord' en opslaan volgens ingetikte 'onderwerp'.
3) je nieuwe standaardantwoord opmaken door eerst afbeeldingen naar desktop te downloaden, en vervolgens uploaden vanuit Gmail in je standaardantwoord
4) je email versturen
5) nu pas opslaan (onder dezelfde naam en het eerder aangemaakte standaardantwoord vervangen)
Via dit stappenplan kun je een aantal Google bugs omzeilen maar is geen garantie dat het morgen ook nog werkt..... Succes ermee!
www.meindert.info




Ir. Meindert A. Jorna (Msc.)


Savornin Lohmanstraat 45


6702BN Wageningen


(0031) (0)317 795149


(Mob.) 06 41286716


info@dewebmeester.nl




My profiles: FacebookFlickrWordPress
Blijf op de hoogte: Module positie toevoegen aan Joomla template









TwitterLatest tweet: Tja, vandaag kocht ik een toiletrolhouder voor 1,39Euro en liet hen liggen bij de Action... Wie is duurder uit?



2 opmerkingen:

  1. In ieder geval reeds bedankt voor de moeite om dit te publiceren.
    Als ik de mail heb verstuurd kan ik deze niet meer in het standaard antwoord plaatsen.
    Hij is dan verplaatst naar de verzonden map.
    Heb ik iets over het hoofd gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Hans,
    In mijn voorbeeld heb ik het nieuwe standaardantwoord als eerste opgeslagen onder bepaalde naam. Vervolgens open ik standaardantwoord in email en pas de email aan. Na verzenden van de email, kun je de email openen vanuit de map 'verzonden' en vervolgens 'doorsturen'; Daarbij heb je de mogelijkheid om de email op te slaan als standaardantwoord wat je dus moet doen. Laat even weten of het je lukt. Ik vraag me overigens af of Google het eerdere probleem van invoegen van images in standaardantwoorden heeft opgelost?

    BeantwoordenVerwijderen